30.6.2022 – Sol & golf når det er allerbedst

Søndag, den 26. juni blev den årlige Sparekassen Kronjylland golfmatch afviklet i Ebeltoft Golf Club godt hjulpet i planlægningen af Susanne B. Jensen, klubmedlem og medarbejder i Sparekassen Kronjylland.

Sikke en dag med mange deltagere som alle spillede Stableford og blev sendt ud i hold af 4 kl. 9 søndag morgen af de erfarne matchledere Flemming Schütt og Kresten Riis-Jensen.

Under matchen var der Baneservice og da spillerne kom ind efter en varm golfrunde ventede en veloplagt afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland, Ebeltoft, Mik Steenfeldt ved grillen og serverede grillpølser og hjemmebagte pølsebrød til deltagerne.

Efter spisning og hyggeligt samvær på golfklubbens terrasse var der uddeling af flotte præmier til dagens vindere.

Vindere i A rækken:

Ejvind Frandsen – 42 point

John Brændgaard – 41 point

Vindere i B rækken:

Aage Bisgaard – 40 point

Ronald Breindahl – 40 point

Vindere i C rækken:

Birgit Møller Ditlevsen – 41 point

Stephen Motsi – 39 point

 

Ægtepar/Mix Match hvor der er INDVIELSE AF ny green og ny gul tee på hul 15

Matchen, sponseret af GolfExperten, spilles lørdag den 2. juli med gunstart kl. 12 og ikke med løbende start fra kl. 9.00 som tidligere annonceret. Der er spisning i klubhuset kl. 19 med velkomstdrink og mulighed for at købe gode rød-, rose- og hvidvine. Efter spisningen er der pokal- og præmieuddeling.

Tilmelding til middagen, der koster kr. 200 er bindende.

Der vil på dagen være ekstra fine præmier til den kvinde og den mand der kommer nærmest flaget på den flotte nye green 15 som åbnes til matchen.

Vi spiller Scottish Two-some. Denne matchform spilles ved at begge spillere på holdet driver ud, derefter slår begge spillere til makkerens bold, og først efter 2. slag vælges den bedste bold, som man skiftes til at spille videre med. På par 3 hullerne vælges den bedste bold efter 1. slag.

Der er selvfølgelig Baneservice under matchen.

Fristen for tilmeldingen slutter i dag, den 30. juni kl. 17.00.

Har du spørgsmål, så kontakt matchlederne Gitte Sejersen eller Jette Glargaard.

 

Hul 15

Da Gul tee flyttes til nyt teested på lørdag, kommer den nye længde fra Gul tee, 165 meter og længden for Blå tee og Rød tee, 145 meter på scorekortet og der genereres nye konverteringstabeller, som opsættes på opslagstavlen i løbet af den kommende weekend.

Omkring greenudvidelsen vil der være partier afmærket som areal under reparation med spilleforbud. Her gælder de normale dropperegler. Der er altså ingen særlig lokal regel længere på hul 15.

 

Kvinder & Golf

Der er kun halvt så mange kvinder som mænd, der spiller golf, og det er lidt mærkeligt. Der er ikke nogen umiddelbar grund til at det forholder sig sådan, og slet ikke nogen nødvendighed.

Det vil Dansk Golf Union gerne gøre noget ved og har derfor startet en særlig hvervningsindsats: ”Kvinder & Golf”, som klubberne kan tilslutte sig. Det har vi gjort her i Ebeltoft uden de store forhåbninger, men vi er blevet overraskede. Vi håbede på 8 deltagere, men fik 16, og det var hvad vi max kunne håndtere.

Disse kvinder har gennemgået et 8 ugers kursus, som indeholder nogenlunde det samme program som vores ”almindelige ” prøvemedlemmer gennemgår, men med den – viser det sig- vigtige forskel at træningen er koblet med socialt samvær. Der er blevet snakket, grint, spist og drukket rose lige så meget, som der er blevet slået huller i luften og i græsset.

En enkelt af de 16 har måtte slippe af helbredsmæssige årsager, resten har gennemført, taget regelprøven, klaret den lille baneprøve og har spillet på den store bane med guide. De fleste fortsætter som Begyndermedlem, andre som Prøvemedlem resten af sæsonen. Der er stadig fællestræning og sammenholdet fortsætter.

Kvinder & Golf er en succes.

Vi overvejer om samme koncept kan øge tilgangen af mænd, men det giver to problemer: whisky er dyrere end rose og mændene vil stadig være i overtal!

 

 Pro’en holder ferie.

Nu skulle man jo tro, at det var ren ferie at undervise de mange ivrige og talentfulde golfspillere, men alligevel holder pro’en nu ferie fra og med tirsdag d. 19 juli til og med tirsdag d. 2. august.

Efter sommerferien er der erfaringsmæssigt afmatning i træningsiveren (og pro’en flytter fra byen) så træningen om tirsdagen udgår af programmet. Træningen koncentreres på torsdage og søndage og bookes på sædvanlig vis. Holdtræningen for Prøvemedlemmer, Begyndermedlemmer, Efterskole og børn og juniorer fortsætter i samme omfang som hidtil; for nogles vedkommende dog på andre tider. Holddeltagerne får særskilt information herom.

Selvom træneren holder ferie, kan man jo godt træne selv. Det har aldrig skadet nogen!

 

Vor hjemmeside

Da vi endnu ikke har fundet en der vil/kan påtage sig den løbende ajourføring af hjemmesiden, beder vi om tålmodighed omkring indlæggelse af referater fra bestyrelsesmøder, udskiftning af konverteringstabeller m.v., da ajourføringen pågår uden instruktion og derfor stadig er mangelfuld.

Går du og har lyst til at hjælpe golfklubben og er du It kyndig og måske har kendskab til hjemmesidesystemet WorldPress så kontakt meget gerne Jette Glargaard.

 

Nye nøgler

Da der har været for mange nøgler i cirkulation til klubhuset og de forskellige rum og da golfbags er forsvundet fra kontoret på 1. sal, er der skiftet nøgler til de fleste rum og inden længe vil det gælde alle rum. Det betyder i praksis, at vi har fået kodede nøgler, som kan åbne de steder, hvor man som nøgleindehaver har en kodet nøgle til. Udskiftningen mangler i rum ved køkken og fyrrummet. Når alle nye cylindre er udskiftet, vil de nye udleverede nøgler blive omkodet, så de passer til de rum man skal have adgang til – så fremover kun 1 nøgle.

Man skal blive ved med at bruge den nøgle, der er udleveret til bagrummet.

 

Greenfeebilletter til klubbens frivillige

Vi har igen i år byttet mange greenfeebilletter med andre golfklubber. Disse greenfeebilletter vil blive uddelt i juli måned til alle de mange frivillige, der på ugebasis hjælper golfklubben. Der vil blive sendt en mail til alle frivillige, når kuverter med 2 greenfee billetter kan afhentes i Shoppen.

 

 Mad under turneringer

Dejligt at nogle Klubber i Klubben og nogle turneringsansvarlige ved nogle af de allerede afholdte matcher, har organiseret mad til klubbens medlemmer. Fast pris er aftalt til kr. 50 som betales til golfklubben. Påtager man sig dette arbejde, står man også for at organisere den efterfølgende oprydning i klublokalet og opvask. Udgifterne til indkøb af mad og evt. brug af udefrakommende opvasker refunderes i Shoppen af Gitte.

 

Shoppen i ferieperioden

Vor klubsekretær Gitte Skouboe holder ferie i uge 29.

Fra 1. juli til 1. september møder Gitte Skouboe tirsdag til lørdag kl. 8-12.

Det frivillige fantastiske team i Shoppen har som målsætning, at der skal være åbent alle ugens dage fra 8 til 14 i denne periode, men der kan forekomme tidspunkter, hvor bemandingen i dette tidsrum ikke lader sig gøre.

 

Bestyrelsen

Jette Glargaard