I disse dage, hvor der er rimfost samtidig med, at der stadig er vand/saftspænding i græsset, er det desværre nødvendigt at lukke banen. Det frosne græs knækker, når der trædes og køres på det, og så opstår der et sår på strået, som gør det modtagelig for svampeangreb, især sneskimmel, som pletter græsset og giver det dårlig vækst langt ind i foråret.
Efter nogle dage/nætter med frost forsvinder saften i græsset og så kan der spilles selvom der er frost.

Banen er altså lukket når og så længe der er rimfrost i græsset, d.v.s. så længe græsset er hvidt. Hvis solen er magtfuld kan rimfrosten være væk op ad formiddagen, så man kan spille. Men nogle greener får næsten ikke sol om vinteren, f.eks. 15 og 16. green. Så her vil der stadig være rimfrost og så må der ikke spilles på disse greener.

Hvis din græsplæne er hvid, så er golfbanen det også, og så er den lukket.

Baneformanden og greenkeeperen