Foråret så sagte kommer

Og dermed begynder klargøringen af banen til sæsonens strabasser. Banen er kommet pænt igennem den våde vinter, selv om den ikke har fået megen hvile. Brugen af måtter har skånet fairways markant, så de er klar til at blive hakket op gennem hele sommeren. (At nogen så også har skånet roughen ved at bruge måtter derude, skyldes nok mere hensynet til stavrefordpointene end hensynet til græsset)

Klargøringen af banen vil bla.a. bestå i prikning og dressning af greens, som gør dem jævnere og fastere i overfladen. Det bliver gjort i næste uge med prikning tirsdag d. 17. og dressning onsdag d. 18. marts

Prikning af en green tager 20-25 minutter, og i den tid må der selvfølgelig ikke spilles ind på greenen. Man må gerne spille hullet, men kun op til ca. 50 m før green. Så samler man bolden op og glæder sig over kun at have brugt 4 slag på det hul.

Dressning af en green sker i to omgange: først spredes sandet, det tager ca. 10 min. pr green, dernæst måttes sandet ned i prikhullerne, det tager også ca. 10 min. pr green. Der vil være en pause mellem de to operationer for at sandet kan tørre lidt (Vorherre se til os i nåde, at greens ikke stander i våde) inden der måttes ned.
Man spiller selvfølgelig ikke ind på en green, når den dresses og måttes. Man venter pænt og utålmodigt ude på fairway og træner sin skulderdrejning imens. Umiddelbart efter en sandspredning eller en ned-måtning kan og må man spille på greenen.

Fairways vil blive klippet, når de ikke længere er så bløde at maskinen sætter dybe spor. Teestederne og boldopsamlingen kommer derefter, og vi håber at kunne åbne hele banen i sommerkonditioner i uge 15, Påskeugen.

PS: Husk, når I taler sammen derude, at holde 2 køllelængders afstand, så der er frit drop for dråberne!

Baneformanden                                                                                                                                13.3.20