Sidste nyt
Regelnyt uge 51
Rejsegilde på nyt maskinskur
Onsdagsklubben program 2019
Log in til golfbox direkte
Nyt link til EGC Facebook

Regelnyt uge 51

Flytning af løse naturgenstande.

Det er nu tilladt at flytte en løs naturgenstand overalt på banen.

Det vil sige at hvor det før ikke var tilladt af fjerne en løs naturgenstand i en hazard eller bunker, så må man nu godt gøre det også.

Man skal dog være opmærksom på følgende:

Hvis din bold flyttes, når du fjerner en løs naturgenstand, så skal du genplacere på det oprindelige sted og du får 1 strafslag. Dette gælder dog ikke hvis bolden lå på greenen eller teestedet.

Drop ud af bunker.

Tidligere var der 3 lempelsesmuligheder for en uspillelig bold i en bunker, som alle betød 1 strafslag.

1. droppe ud til siden max 2 køllelænger, ikke nærmere flaget eller
  2. droppe bagud i bunkeren i lige linie fra flaget eller
  3. droppe fra det sted hvor det oprindelige slag blev slået udenfor bunkeren

Nu er der kommet en fjerde mulighed, som er

1. droppe tilbage udenfor bunkeren på linien mellem flaget og boldens oprindelige position og så langt tilbage man vil. Når man har bestemt dette punkt, må man så her droppe indenfor 1 køllelængde.
  2. For at benytte denne mulighed får man 2 strafslag.

Vandhazard hedder nu Strafområde!!

Her opfordres der til at nærlæse Regel 17, som er en specifik Regel for strafområder med vand eller andre områder, som Regelkomiteen har defineret.

Hvis en spillers bold er i et strafområde, eller det er en kendsgerning eller så godt som sikkert at den er i et strafområde kan spilleren tage lempelse med 1 strafslag.

Lempelsesmulighederne er:

1. Spille den oprindelige eller en ny bold fra det sted hvor det forrige slag blev udført, eller
  2. gå tilbage i lige linie fra flaget og det sted, hvor den oprindelige bold sidst krydsede grænsen til strafområdet. Når dette punkt er udmålt må der droppes indenfor 1 køllelængde.

Har du spørgsmål til ovenstående eller andre golfregler, så send en mail til job@mail.dk.

Så kommer der et svar i næste uge.

KLUBSPONSORER