Sidste nyt
Regelnyt uge 51
Rejsegilde på nyt maskinskur
Onsdagsklubben program 2019
Log in til golfbox direkte
Nyt link til EGC Facebook

Regelnyt Uge 50

Når bolden ligger på en forkert green.

Nuværende golfregler.
De nuværende regler siger, at man skal tage lempelse uden straf, hvis bolden ligger på en forkert green.

Man skal så finde nærmeste punkt uden for den forkerte green, som ikke er tættere hullet (på den rigtige green) og så droppe inden for en køllelængde deraf.

2019-golfregler.
Nu er er området udvidet, således at man både skal tage lempelse, når bolden ligger på den forkerte green men også når ens stance eller sving er generet af en forkert green.

Hvis bolden fx ligger uden for en forkert green, men ens fod/fødder skal stå på den forkerte green til det næste slag, så skal man også tage lempelse uden straf.

Bold rammer spiller eller eget udstyr:

Hvis en spiller er uheldig at ramme sig selv, en medspiller eller eget udstyr skal bolden spilles som den ligger og der er ingen straf.

Der er dog den undtagelse, at hvis en bold spillet fra green rammer en anden bold på green får spilleren den generelle straf(2 strafslag). Den anden bold skal genplaceres.

Dobbeltslag, tæller kun som ét slag(ingen straf)

I de nye golfregler for 2019 tæller det kun som ét slag, hvis man efter at have slået til bolden rammer den igen i gennemsvinget.

Berøre sandet i en bunker:

Der er nu færre forbud i en bunker.

1. Nu må man fjerne løse naturgenstande i en bunker. Der er dog straf, hvis bolden flytter sig samtidigt.
  2. Man må gerne berøre sandet med hænderne og køllen, dog
  3. må man ikke grounde lige foran og bagved bolden, eller røre sandet i et prøvesving eller tilbagesving fra bolden.

Har du spørgsmål til ovenstående eller andre golfregler, så send en mail til job@mail.dk.

Så kommer der et svar i næste uge.

KLUBSPONSORER