Forbedring af teestederne

Som man sikkert har bemærket, arbejder vi lidt med teestederne udover den normale pleje. Teestederne er jo desværre – på nær et par stykker – meget små, ujævne og skæve, så belastningen med slagmærker bliver meget koncentreret og det er svært at finde et ordentligt ståsted. Det forsøger vi at afhjælpe på flere måder:

1.  Teestederne bliver priklet og sanddresset, ligesom greens, dog ikke så ofte.
  2. Vi fylder nu løbende vækstjord med frø i hullerne efter spillernes skraldpløjning. Det ville så i øvrigt begrænse skaderne, hvis de tre automatiske prøvesving blev lavet udenfor teestedet eller helt undladt, det er alligevel for sent at lægge svinget om på 3. teested!
  3. Vi placerer markeringerne således at teestedets fulde bredde og længe udnyttes (også bagenden, så hullet en gang imellem bliver 4 m længere!)

Det betyder så, at der ikke altid er plads til at gå to fulde køllelængder bagud, men det er nu sjældent at nogen teer op mere end 2 cm bag linien.

Det betyder også, at mærkerne undertiden står på et ikke helt plant område (sådant et findes i øvrigt overhovedet ikke på vores bane!)

Endelig betyder det, at markeringerne undertiden står med en ret lille afstand imellem, så vi kan bruge teestedet i 2 baner. Men husk, at det kun er bolden, der skal være inden for markeringen, spilleren må godt stå udenfor.

1. Vi klipper teestederne så store og firkantede som opbygningen tillader for at have mest mulig plads  at fordele slitagen på, men det varer lidt, inden vi får ordentligt græs på udvidelserne og rettet hjørner og kanter op.

Ved samme lejlighed forsøger vi at få teestedernes længdeakse til at pege mod midten af fairway 180m ude. Der er en tendens til at de peger mod højre, og det gør jo ikke slicet bedre.

1. Vores teesteder har en tilbøjelighed til at være højest på midten, så man enten er på hælene eller står på næsen. Helst skulle de lægges helt om, men det tillader økonomien ikke, så vi laver en løbende opretning og mindre udvidelse af det brugbare areal ved en hyppig og kraftig sand-dressning af randområderne.

Forbedringsarbejderne kræver at græsset er i vækst, derfor må de laves nu og ikke til vinter.

Det kan selvfølgelig virke irriterende og begrænsende med disse foranstaltninger, men det er kun en overgang, så vi beder om lidt langmodighed!. Teestederne er efterhånden det ringeste ved vores bane, og det kan vi gøre noget ved, mens der er andre ulemper vi ikke kan gøre noget ved.

Baneudvalget