Skip Navigation Links
Sidste nyt
Regelnyt uge 2 Lokalregel
Baneinformation !!!!!!
Taksigelser fra Banepersonalet
Generalforsamling i Ebeltoft Golf Club
Regelnyt Uge 52
Regelnyt uge 51
Rejsegilde på nyt maskinskur
Onsdagsklubben program 2019
Log in til golfbox direkte
Nyt link til EGC Facebook
Google

Nye sponsorer 2018


 

Generalforsamling 17 januar 2011
 
Jeg vil gerne starte min formandsberetning med at bede Jer alle rejse jer og sammen med mig mindes de medlemmer, som er gået bort i årets løb.
Tak!
 
Jeg vil starte med et par serviceinformationer.
Klubben har besluttet at købe nye poloshirts med klublogo i god kvalitet, som I kan se derhenne.
Ved bestilling i aften kan I købe dem i sort eller rød udgave, dame eller herre til kr. 350 pr stk. Sidenhen kan de købes i sekretariatet til kr. 400 pr. Stk.
 
Klubben vil gerne kommunikere og informere mere med medlemmerne via vores hjemmeside. Det kræver for det første, at der er nogen nyheder at læse, og det skal komme bl.a. fra medlemmerne, så der vil jeg opfordre Jer til at sende nyheder, artikler osv. til webmasteren, så alle kan få glæde  heraf. Har I problemer med dropdown menuerne, så hent den sidste nye version af explorer eller Firefox, så skulle problemerne være løst.
Hver gang der så er nyheder vil klubben sende jer en reminder, som I vil modtage i Jeres Golfbox indbakke, og hvis i har oprettet en valid emailadresse på Golfbox, så vil I også samtidig modtage en email med samme besked. I checker nok jeres email oftere end Jeres Golfbox indbakke, så jeg vil opfordre alle til at gå hjem og checke jeres Golfbox profil og få tastet jeres email ind der.
 
Det er jo et tilbagevende tema hvert år at kigge på medlemstallet og jeg må desværre sige, at det er ikke blevet bedre i år. Faktisk er det sådan, at samtidig med, at vi også i klubben er blevet færre medlemmer, så er det første gang i klubbens levetid, at DGU også samlet set har måttet notere tilbagegang i medlemstallet for hele Danmark. Det betyder, at vi bliver færre til at betale det samme. Det stiller jo så automatisk det næste spørgsmål. Vil vi have dårligere kvalitet, mindre service, færre klipninger på banen osv. Det vil de færreste og derfor er det jo også noget, som vi skal stemme om senere i aften.
 
Vi kan i år glæde os over at aflevere et regnskab med overskud, men det er også resultatet af et år, hvor hver eneste brugt krone er blevet betragtet som en ekstrabevilling. Vi har så heldigvis også været forskånet for de helt store nedbrud i maskinparken. Det er en situation, som vi ikke kan budgettere med i fremtiden, så vi er nødt til at sikre, at der er penge til nødvendige fornyelser og reparationer. Omverdenen er jo heller ikke lige på golfbanernes side. I stedet for bare at forlænge vores banelån et ekstra år, som vi plejer ved nyinvesteringer, så blev vi i år nødt til at lease de nye maskiner. Enhver kan så regne ud, at samtidig med, at vi stadigvæk afdrager på det gamle banelån, så skal vi nu også betale leasingomkostninger på det nye. Det gør ondt på likviditeten og det er en problemstilling, som vi skal forholde os til, for vi skal jo også have nye maskiner i år og maskinparken er ved at være godt brugt.
Kigger vi på klubberne omkring os, så må vi konstatere, at de også har deres at slå med. I kender alle problemerne ude hos Lübker. Kun fremtiden vil vise, om de klarer skærene, og derefter i hvilken udgave. Kalø er jo en del af Golfin gruppen som også kæmper med økonomien og nu også med momsen, som truer med at gøre kontingentet væsentligt dyrere. Mollerup har forbygget sig med ekstra indskud og kontingentstigning til følge. Norddjurs har også hævet kontingentet og opkrævet ekstra bidrag
Sidste år havde vi en 5 års udviklingsplan til afstemning på generalforsamlingen, som jo blev stemt ned. Det har ikke afholdt baneudvalget fra at gennemføre gode ændringer og tilretninger på banen til gavn og glæde for alle.
Det har været en stor fornøjelse at få ros for banen både fra jer medlemmer men især også fra alle greenfee gæster, som har gæstet banen i år.
Vi kan ovenikøbet glæde os over en fremgang fra ca. 1800 til 2100 greenfee gæster i år. Vi lavede jo også et nyt tiltag om fredagen med Pay and Play og vi vurderer, at det har skæppet med ca. 25.000 i kassen. Ikke så meget, men bedre end ingenting. Jeg fornemmer ikke, at det har været til gene for vores medlemmer, så det vil vi fortsætte med i år, men vi vil ikke blokere på Golfbox, da det måske har holdt andre væk.
Når vi snakker om Golfbox, så vil vi i det kommende år åbne op for tidsbestilling hele vejen rundt om timen. For at det skal blive en succes, så kræver det, at der bliver etableret en skærm og et ur oppe i nærheden af puttinggreen, så alle kan se reserverede starttider. Det vil selvfølgelig også kræve noget disciplin af alle, så man ikke bare vader ud foran nogle, som har gjort sig den umage at bestille en tid. Det skal vi nok få til at lykkes
 
Vi stopper selvfølgelig ikke her. I det kommende år vil vi renovere teestederne på hul 2, samt kigge på bunkers på hul 8-11 og 13, da det er dem, der trænger mest. Det er også planen at eksperimentere lidt med en anden belægning på nogle af stierne. Vi har planer om at optimere vandingsanlægget, med en ny styring, så det bliver lettere at vande de enkelte green efter behov. Det vil nedsætte vandforbruget og dermed forbedre økonomien. Så det er en god spiral at komme ind i.
Vi renoverer også lidt på ryttergården, så det er til at være derned hele vinteren og udvider med ny vaskeplads osv.
Til sæsonstart ansatte vi ny chefgreenkeeper Flemming Thorup fra Hammel. Han er gammel chefgreenkeeper fra Hammel og har i nogle år drevet selvstændig entrepenør forretning med speciale i golfbaner.
Det er en ansættelse, som vi er meget tilfredse med både i Baneudvalget og i bestyrelsen.
I det kommende år vil vi ansætte en voksenlærling med tilskud, så vi fremover bliver en chefgreenkeeper, 1 voksenlærling og 1 medarbejder, som starter som sædvanlig 1 marts.
Vi har meldt os ind i arbejdsgiverforeningen Danske Anlægsgartnere og vil fremover følge deres overenskomster. Derfor har vi opsagt aftalen med 3F, som vi må konstatere lader noget tilbage. Der var fejl i den indgåede overenskomst, som ikke lige har været til vores fordel.
Fremadrettet sikrer vi hermed, at nye Baneudvalgsformænd og bestyrelser ikke skal til at sætte sig ind i hele overenskomstkomplekset med de fejl det kan forårsage.
Klubhuset er til manges glæde blevet malet sort. I år tager vi fat på bænkene udenfor og gulvet i klubhuset, som mangler en ny gang lak.
Vi har fået installeret en ølautomat, og det må siges at være en succes også økonomisk. Det har mindsket bureaukratiet omkring afregning og er meget lettere at gå til også for greenfee gæster, som gerne vil nyde et godt glas fadøl på terrassen efter runden. Alle har efterhånden lært at have rede mønt med i baggen og prisen er absolut også rimelig, især når man sammenligner med vores naboklubber. Bestyrelsen har besluttet, at det ikke er tilladt at nyde medbragte drikkevarer på terrasserne omkring klubhuset. Her er vi ikke forskellige fra andre klubber og jeg vil opfordre alle uden undtagelse til at respektere denne forordning. Og når vi så lige har respekt på dagsordenen, så gælder det også rygning i klubhuset. Jeg har det faktisk lidt svært ved at skulle gå hen til voksne mennesker og påtale dette. Det har ikke været tilladt i flere år. Det burde virkelig ikke være nødvendigt.
I årets løb har vi været plaget af en listetyv. Som I kunne følge på filmen, har vi haft en tyv, som løb med kuverter med penge fra greenfee boksen.
Det er sket af 3 omgange. De første 2 gange var vi meget i tvivl om, hvad der var sket. Havde man nu også husket at smide kuverterne i og derefter om der var nogen som måske havde en ekstra nøgle, som vi ikke kendte til. Alt i alt ganske ubehageligt, men så fangede kameraovervågningen tyven, som var ganske koldblodig. Desværre er der ingen, som lige kan genkende ham og politiet, som også har fået filmen, er heller ikke kommet med noget gennembrud endnu.
Nu ændrer vi på greenfee betalingen med nyt indkast, så fremover er dette problem forhåbentlig løst.
På turneringsfronten er det ikke gået for godt. Vores 4 div. Hold rykkede ned, og næste år vil vi så have 2 kvalifikationsrække hold. Klubturneringerne kunne også godt have bedre tilslutning. Allan mener, at for mange kigger på om vejret nu også er godt nok til golf inden de melder sig til. Til det er der jo egentlig kun at sige, at vejret altid er godt. Det er kun et spørgsmål om påklædning. Så kom nu ud af starthullerne og deltag i klubturneringerne. Det er en rigtig hyggeligt og socialt samlingspunkt i klubben. For at få Jer alle lidt mere op på dupperne, vil vi i år en uge inden hver turnering sende Jer en reminder i Golfbox, som jeg omtalte tidligere. Så endnu en god grund til at få oprettet den mailadresse i Golfbox.
Gunstart har været en succes ikke mindst overfor sponsorerne så det vil vi fortsætte med, men i år vil der nok højest komme 3 holdturneringer. Resten vil blive individuelle turneringer. Når jeg nu nævnte Allan, så skulle jeg også lige gøre et fremstød for frivillige, som kunne tænke sig at være matchleder til en klubmatch, og han mangler også en ekstra person til turneringsudvalget. Har det interesse, så kontakt Allan.
I min indledning nævnte jeg medlemstilbagegangen både på klubplan og på landsplan.
Det er der selvfølgelig også blevet arbejdet med i DGU regi og på sidste års repræsentantskabsmøde blev det vedtaget, at oprette en ny medlemskategori, som vil få navnet DGU-F for flexmedlemmer på deres DGU kort. Kristen Riis og undertegnede har også været på et seminar afholdt af DGU i efteråret, hvor der blev arbejdet med denne problemstilling.
Det er frivilligt, om klubberne under DGU vil udstede et sådant medlemskab. Med et sådant medlemskab kan blive du medlem i en golfklub, men skal betale greenfee hver gang du spiller. Så behøver man ikke melde sig ind i en svensk klub eller lign. Kriteriet for medlemskab er, at Du har bestået DGU’s golfmærkeprøve eller tilsvarende.
Det vurderes, at der i Danmark er mindst 75.000, som tidligere har spillet golf på et eller andet niveau enten som medlem i en klub eller på pay and play baner eller bare ikke er kommet ordentligt igang efter et begynderkursus, men ikke lige har tid, råd eller lyst til at betale fuld pris for at være medlem i en golfklub. De kan så med dette F medlemskab spille når de har tid og råd.
F-medlemmer fra andre klubber skal betale normal greenfee, altså kr. 250,-
Studier fra andre lande viser, at det er en god fødekæde til klubberne til fuldtidsmedlemsskaber.
I Ebeltoft Golf Club vil vi etablere et EGC F medlemskab, som vil komme til at koste kr. 1000 om året, og EGC-F medlemmer vil skulle betale kr. 200 i greenfee. Det vil som F medlem ikke være muligt at benytte klubbens evt. greenfee aftaler. Andre klubber bestemmer selv, om de vil acceptere F-greenfee gæster. Men som DGU formanden plejer at sige, så er kreditkortet vigtigere end DGU kortet ude i klubberne, så mon ikke de fleste tager imod F medlemmer.
Søndag d. 10 april er der åbent hus og samtidig hermed Golfens Dag i hele Danmark. Da vil vi sætte alle sejl til og komme med tilbud, som forhåbentlig vil skabe stor tilstrømning til klubben. I bedes alle notere denne dag og ruske op i familie, venner og arbejdskolleger og invitere dem med til en dag med golf.
I vores bestræbelser på at stramme budgettet har vi desværre også måttet sige farvel til vores træner Steffen Lyager, som vi ellers har været meget glade for. Der var simpelthen ikke penge nok i kassen til, at det også kunne blive en forretning for ham. I det nye år har vi derfor ansat Arild Townhill, som vil træne i klubben hver onsdag. Fra kl. 15-18 juniorer og 18-20 nybegyndere. Andre kan lave aftale med ham om privatlektioner.
Som noget nyt vil træningen for nybegyndere i år være mere fleksibelt anlagt. Der vil blive annonceret træningslektioner, som man så kan tilmelde sig. Der vil blive afholdt nogle regelseminarer, som man kan tilmelde sig og derefter er det op til den enkelte selv at kvalificere sig til golfkørekortet. 
Der vil blive stor fokus på, at nybegynderne ikke bliver ladt alene, da alle ved at så falder de hurtigt fra.
 
Alle disse aktiviteter kræver en stor indsats fra frivillige, som har lyst til at gøre en indsats. Det har der været god opbakning til i år, og det håber jeg også at der er næste år.
 
Jeg vil gerne slutte min beretning med at takke alle sponsorer, som har ydet et bidrag til klubbens drift. Alle frivillige, som troligt har stillet op, når vi har kaldt. Klubbens medarbejdere, som alle har ydet en god indsats på hver deres område og sidst men ikke mindst mine kolleger i bestyrelsen. Tak til jer alle. Jeg håber at se jer alle igen i det nye år.
 
 
 
 
 

KLUBSPONSORER
 
STØT VORES SPONSORER, DE STØTTER DIN GOLF KLUB.
HAR DU LYST TIL AT STØTTE EBELTOFT GOLF CLUB, SÅ KLIK HER.
KLUBSPONSOR
Nye sponsorer 2018   

 

Klubber i klubben

Medlemmer

Gæstespillere

Kontakt

  • Ebeltoft Golf Club
    Galgebakken 14
    8400 Ebeltoft
  • www.egc.dk
  • www.ebeltoft-golfclub.dk
  • Mail post@ebeltoft-golfclub.dk
  • Tlf. +45 88913344
  • CVR.  DK-51475852
Beregn Spille HCP
EBELTOFT GOLF CLUB

Tee

Køn

Handicapindex

Spillehandicap